Blackout

2.2.2004:Blackout on tuttu peli paikallisesta pelihallista vuodelta 1980. Se oli ensimmäinen puhuva flipperi siellä - jostain syystä Gorgaria ei hankittu - ja myös ensimmäinen elektroninen Williams ko. paikassa. Oli luonnollista että tämä piti nyt 24 vuotta myöhemmin hankkia itselle, varsinkin kun vanha kaveri Reima sattui julkaisemaan kuvitetun päiväkirjansa vuodelta 1981, mukana myös pelihalli, minä ja Blackout. Nostalgiasyyt kertakaikkiaan pakottivat ostamaan!Kenttä on siistin näköinen. Ainoastaan droptargettien tarrat täytyy tehdä uusiksi, ne ovat ajan saatossa haalistuneet.Jälleen hieno Constantino Mitchellin maalaama takalasi, se on lähes virheetön.
Mitchell on lukenut tarkkaan vuoden 1968 Marvel-klassikkonsa!Myös sarjakuvapiirtäjä on pelannut Blackoutia. Kuva Reima Mäkisen "Ruskaa Pakkasella" -kirjasta (Kerubi Comics 2003, ISBN 952-5449-10-6). Peliä seuraan vierestä minä itse, v. 1981.Kone on sisältäkin siisti. Ei juurikaan likaa eikä nokea.System 6 elektroniikka. Paristot on siirretty kortilta turvallisesti johdon päähän.

28.2.2004:

Tein uudet tarrat droptargetteihin. Vanhat olivatkin jo koko lailla loppuun haalistuneet.Vanha ja uusi targetti.Uudet tarrat näyttävät hyvältä.

15.5.2004:

Vaihdoin näytön virtalähteen 100 V zenerit 91 volttisiin, pienempi jännite pidentää näyttöjen ja näytönohjainpiirien ikää. Näytöt himmenivät vähän mutta muutos ei ole merkittävä. Samalla vaihdoin tähänkin koneeseen 5 V suotoelkon, se oli tosin jo joskus vaihdettu mutta vuosiluku elkon kyljessä oli 1983, ihan tarpeeksi kauan palvellut.

12.12.2004:

Pelin äänet olivat alusta asti oudon voimattomat, mutta koska täysille säädettynä ääntä kuitenkin lähti juuri ja juuri tarpeeksi en ollut asialla päätäni vaivannut. Nyt oli äänessä alkanut kuulua outoa häiriötä, ikäänkuin joku liitin pätkisi, ja oli aika ottaa äänikortti työn alle. Vika ei ollut liittimissä. Yksi operaatiovahvistin, IC2 puhekortilta, oli tullut tiensä päähän. Uusi lutikka tilalle, ja oho, jopas se huutaa kun säätö on täysillä! Nyt on varaa kääntää reilusti hiljemmalle. Voimakkuus palautui ja häiriönapsahdukset katosivat.

23.7.2006:

Peli oli ollut aika kosteassa tilassa vuoden verran, ja vaikka se nyt onkin kuivassa, on koneella taas ollut vaikeuksia huomata milloin droptargetit ovat alhaalla. Tämä on tyyppivika vanhoissa Williamseissa. Targetin kytkimenä toimii piirilevy, jonka folioita targettiin kiinnitetty hevosenkengän muotoinen kontaktiharja yhdistää. Piirilevy hapettuu ja kontakti heikkenee.Keskimmäisen targetin piirilevy irrotettu ja onhan se aika tumma.

Piirilevyn voi kiillottaa puhtaaksi teräsvillalla tai hienolla hiekkapaperilla. Puhtaaseen levyyn pyyhkäistään ihan ohut kerros silikoniöljyä, se ehkäisee hapettumista ja saa kontaktiharjan luistamaan paremmin.Nyt kiiltää!

30.7.2006:

Laitoin uudet tarrat vihreisiin sivutargetteihin. Vanhat olivat jo melkein valkoisiksi haalistuneet.4.7.2014:

Blackout on nyt uudella omistajalla.


Takaisin