Comet

13.1.2005:

Comet on viimeinen Williamsin System 9 peli, vuodelta 1985. Teemana on huvipuisto.Kabinetti on kohtuullisen siisti.Kenttä on aika pahasti jo kulunut. Saa nähdä saako tätä vielä paikkailtua vai meneekö varaosiksi.Takalasi on OK.

Kuluneen kentän lisäksi näyttöjen virtalähde ja kaksi näyttöä oli rikki. Virtalähde tuli kuntoon pari osaa vaihtamalla, näyttöjä ei noin vain löydykään ja nyt tämä on vain 2 pelaajan kone.System 9 electroniikka. CPU, driver ja äänikortti on kaikki yhdistetty samalle isolle kortille.

16.1.2005:

Kenttä on nyt puhdistettu ja vahattu, sekä uudet kumit asennettu. Päästiin ottamaan testipelit. Ihan mukava konehan tämä on, sääli että kenttä on niin kulunut. Ensimmäisen testipäivän jälkeen pelin taustamusiikki soi päässä vielä tunteja pelaamisen jälkeen :)Kenttä putsattuna.

8.11.2005:

Taru maalasi kentän lähes uudenveroiseksi, kyllä siitä tulikin hieno! Nyt kelpaa vähän aikaa pelailla.

Kenttä on kulunut sieltä missä pallo liikkuu, sanoi eräskin myyjä joskus. Niinhän se oli tässäkin pelissä.


Pikku kulumaa...


...siellä missä pallo liikkuu!

Edellinen omistaja tai ehkä operaattori on vähän yrittänyt paikkailla kenttää valkoisella ja keltaisella maalilla. Sävyt vaan eivät ole osuneet ihan kohdalleen, eikä työn jälki muutenkaan ole ollut kovin tarkkaa.


Myös lamppuinserttien reunat ovat vähän kulahtaneet.

Kyllä tässä työtä riittää, mutta heti alun alkaen pidettiin mielessä se että uuden näköistä tästä ei tarvitse saada. Taru on sitten maalaillut kenttää pikku hiljaa, aina ehtiessään. Ja kun vertaa näitä maalauksen jälkeen otettuja kuvia noihin edellisiin, eipä voi kuin ihastella ammattilaisen työtä. Jos lähtökohtana olisi ollut vain kohtuullisesti kulunut kenttä eikä tällaista puhkipelattua, olisi lopputulos ollut varmastikin uutta vastaava. Mutta tällä oli hyvä harjoitella seuraavaa, toivottavasti pienempää maalaus urakkaa varten.


Hyvältä näyttää!

Eipä tuota rautatietäkään katsoessa ihan heti uskoisi että rata oli ihan poikki. Niin hyvin on värisäyvyt saatu sopimaan, ja muutenkin se näyttää ihan alkuperäiseltä.


Lakka estää maalia kulumasta ihan heti.


Tätä kelpaa jo pelata!

Värisävyjen sekoitus onnistui hienosti. Ajan harmaannuttamaa valkoista ei varmaan ollut helppo tehdä, eikä nuo muutkaan sävyt ihan suoraan purkista löydy. Mutta nyt on joistain kohdista vaikea erottaa mikä on paikattu ja mikä alkuperäinen. Jopa lamppuinserttien kuluneet tekstit ovat nyt mustalla maalilla siististi tehdyt, eipä taida montaa karvaa olla siinä pensselissä jolla niitä suditaan. Eikä käsi saa vapista. Harmaalla pohjalla olevat pikku ukot päätettiin jättää maalaamatta, on niitä kentässä vielä ihan tarpeeksi niin että ei haittaa vaikka huvipuistoalue jääkin nyt vähän vähemmän ruuhkaiseksi.


Mitä ihmeen kulumaa?!

Rikkinäisten näyttöjen tilallekin löytyi toimivat. Peli on nyt ihan hienossa kunnossa.

3.12.2005:

Comet lähti seuraavalle omistajalle. Toivottavasti siitä riittää peli-iloa pitkäksi aikaa!

Takaisin