Eight Ball

8.11.2005:


Kyllä tästä putsaamalla hyvä tulee


Takalasi on kunnossa

26.11.2005:

CPU kortti oli vähän kärsinyt vuotavasta akusta, se piti ottaa korjattavaksi. Sillä välin on aikaa katsoa kenttää. Tosi likainen se on, ja jälkiasennettu mylar täytyy varmaan poistaa.

Kokeilin mylarin irrotusta kylmäsprayn avulla, ei toiminut vaan kylmä mylar lohkeili pieniksi paloiksi. Sen sijaan lämmitys auttoi. Muovi ja liima pehmeni ja irtosi melko helpolla. En saanut sitä kokonaan pois kun lämmitysvälineenä oli vain pieni kohdelamppu, jolla ei saanut kuin pienen alueen kerrallaan lämmitettyä. Seuraavalla kerralla siis hiustenkuivaaja taikka kuumailmapuhallin mukaan.


Pleksit ja kumit poistettu. Kentästä näkee miten mylari on kutistunut ja jättänyt likaraidan.


Kumit olivat jo aika rapeassa kunnossa.


Näillä mailoilla on palloon lyöty kerran jos toisenkin.

27.11.2005:

Ei tuo CPU kortti ihan mahdottomalta näytä, akku ei vielä ole ehtinyt tyhjyyttään itkeä kaikkia sisuksiaan piirilevylle. Liittimien piikit ovat aika hapettuneet ja jotkut ovat irrallaan, sen takia kai kortti ei edes yritä käynnistyä. CMOS RAM:n jalat myös vähän vihertävät, voi olla että se menee vaihtoon. Mutta kyllä tämän kuntoon saa.Akusta vuotanut voimakkaan emäksinen aine syövyttää piirilevyn foliot, juotokset ja komponenttien jalat. Yleensä pari akkua lähinnä olevaa mikropiiriä hajoaa myös, kun syövyttävä aine tunkeutuu kotelon sisään.


Piirilevy etikkakylvyssä.

Ensiksi neutraloidaan syövyttävä tahna etikkaliuoksella, se onnistuu kätevästi etikkaan kastetulla hammasharjalla hankaamalla. Piirilevyllä alkaa käydä melkoinen kiehunta ja kupliminen kun etikka tekee tehtävänsä. Muutaman minuutin jälkeen levy huuhdellaan hyvin ja kuivataan. Pari alinta piirikantaa on melkein aina vaihdettava samoinkuin akkua lähellä olevat vastukset ja muutama transistori.

28.11.2005:

Kuumailmapuhaltimen kanssa mylar lähti helposti irti. Kenttään jäi vähän liimaa ja se liukeni mineraalitärpätilla. Yhtään maalia ei kentästä irronnut mylarin poiston yhteydessä, mutta siinä oli kulumia ja jälkiä jo ennestään. Täytyy joskus yrittää saada maalaustaitoinen kaveri vähän paikkailemaan, ei tämä pahalta näytä ja kaikki paikattavat kohdat ovat yksivärisellä sinivihreällä alueella.


Kenttä puhtaana ja uusilla kumeilla.


Lähikuva paljastaa pieniä kulumia.

CPU kortti toimi muuten mutta hapettuneiden liitinten kanssa on pieniä ongelmia, mm. näytöt vähän pätkivät. Pitää yrittää putsailla niitä tai jos se ei auta niin vaihtaa uudet liittimet.


Pääsisipä jo pelaamaan!

10.6.2006:

Taru paikkamaalasi kenttää ja siitä tuli ihan siisti! Kameran salama saa paikatut kohdat näyttämään tummemmilta kuin ne luonnossa ovat.6.7.2007:

Kesäloma, ja vihdoin aikaa laittaa Eight Ball pelikuntoon! Vaihdoin uudet mailat rikkinäisten tilalle, CPU kortin hapettuneet liittimet uusiin, ja pari myös lampunohjauskortilta.


Vanhoja ja uusia liittimiä, ja työkalu johtojen kiinnitykseen.

Johtoja ei juoteta liittimiin, vaan ne painetaan liittimen sisään erityisellä työkalulla. Liittimessä oleva kapeneva hahlo tunkeutuu johdon eristeen läpi ja sähköinen kontakti syntyy. Katevää!


Uudet liittimet korteissa kiinni.

Peli toimii nyt hienosti! Kentän lampunkannat olivat hapettuneita, siihen auttoi kunnon puhdistus sekä kannan runko-osan juottaminen kiinni kiinnityskorvakkeeseen.

17.11.2007:

Peli lähti seuraavalle omistajalle.


Takaisin