Frontier

3.5.2003:Edullisesti näkemättä ostettu kone osoittautui oikein hyväkuntoiseksi. Varasuunnitelmaa, laittaa kone varaosiksi, ei tarvinnut toteuttaa. CPU-kortille piti vaihtaa näyttökeskeytyksiä tekevä 555-piiri ja joitakin liittimiä piti puhdistaa. Kone lähti käyntiin heti kerrasta, ilman mitään isompia ongelmia. Sisältä se on siisti, mukana alkuperäiset manuaalit ja ohjelappuset.Kentässä on ollut mylari päällä varmaan uudesta asti. Se on auttanut välttämään tämänikäisten Ballyjen pahimman ongelman, kentän maalien kulumisen. Kone ei tarvitse kuin puhdistuksen ja vahaa sekä uudet kumit kentälle. Takalasikin on täysin virheetön. Kabinetissa on naarmuja, niinkuin saa tämän ikäisessä koneessa jo ollakin.

10.3.2003:

Frontier on toiminut todella hienosti. Jo oli siis aikakin tulla jotain vikaa. Se ei enää käynnistynyt! No, onneksi Ballyn diagnostiikka toimii hyvin, taulu auki ja laskemaan montako kertaa CPU kortin ledi vilkkuu. Mitä, ei kertaakaan? Yleismittari esiin ja todetaan että +5V jännite puuttuu. Vika ei kuitenkaan ollut regulaattorissa tai tasasuuntaajassa, vaan virtalähdekortin liittimessä. Pienen heiluttelun jälkeen se taas toimii. Mutta liitin täytyy vaihtaa jossain vaiheessa, koska vika uusiutuu varmasti.

15.5.2004:

Poistin CPU-kortilta jo epäilyttävän näköiseksi käyneen muistinvarmennusakun, ja laitoin tilalle kultakondensaattorin. Nyt ei enää tarvitse kantaa huolta vuotavan akun aiheuttamasta piirilevyn tärveltymisestä.


Takaisin