Dirty Harry

11.3.2005:

Peli oli myynnissä vesivahinkoisena, sopivaan hintaan. Selvittely paljasti että suoranaisesti vettä ei kone ollut päällensä saanut, vaan tilassa oli kuumavesiputki katkennut, vettä oli tullut vähän ja höyryä paljon. Huonoksi onneksi peleissä oli ollut virta päällä, ja kosteus oli aiheuttanut oikosulkuja elektroniikkaan, sekä myös ruostuttanut metalliosia. Mutta ainahan voi yrittää, jos ei muuta niin varaosia tästä ainakin saisi.Kuvasta näkyy että flipperin kuula ei ole ruostumatonta materiaalia.Näytönohjaimen liittimeltä oli vähän sähkö hypännyt takalevyyn.Liittimestä oli pari piikkiä haihtunut savuna ilmaan.

Kaikki piirikortit olivat enemmän tai vähemmän hapettuneita, mutta harjaus Sinolilla auttoi puhdistuksessa. Näytönohjainkortilta oli liitin palanut, vieden mukanaan palan piirilevyä. Samoin käytännössä kaikki HV-osan transistorit olivat palaneet. Äänikortin toinen vahvistinpiiri oli mennyttä, samoin backboxin toinen kaiutin. Onneksi elektroniikan viat eivät olleet pahempia. Huokaisin helpotuksesta kun CPU kortti toimi, se kun on WPC Security mallia ja siinä olevaa pelikohtaista securitypiiriä olisi ollut tosi hankala löytää käytettynä. Myös näyttö toimii ihan hyvin.

Kenttä oli aika likainen ja kaikki kumit olivat uusimisen tarpeessa. Joten ei kuin purkamaan kenttää. Sen olikin aika monimutkainen. Onneksi otin paljon valokuvia purkamisen aikana, niin että kokoonpano ei ole aivan pelkästään muistikuvien varassa. Kuvista huolimatta meinasi tulla ongelmia, mutta kyllähän sitten lopulta kaikki osat löysivät alkuperäisen paikkansa, eikä edes kovin monta ruuvia jäänyt yli. Hiukan jännitti miten lamput palavat, aika moni yleisvalaistuksen lampunkanta oli hapettunut mutta ruiskaus kontaktispraytä lampun asennuksen yhteydessä näköjään auttoi.Kenttä jo vähän purettuna, on ihan siistissä kunnossa.Takalasi on virheetön.Toisen samassa varastossa olleen koneen driverkortti. Onneksi oma ei ollut näin paha.

Ihme kyllä tämäkin kortti tuli kuntoon, jossain vaiheessa meinasi jo itseltäkin usko loppua kun siihen tyhjän päälle yritti osia sovitella. Mutta kun kyseessä on tosi hyvän ystävän kone, täytyyhän sitä nyt ainakin yrittää korjata. Korttiin palaneet reiät kasvoivat aika suuriksi kun reunoilta hioi kaiken hiiltyneen pois. Mutta se oli pakko tehdä koska hiiltynyt piirilevy johtaa sähköä, ja muuten ilotulitus olisi ollut taas valmis.Vähän johtoja ja kuumaliimaa niin kyllä nämä aina kuntoon saadaan.Etupuolelta korjauksia tuskin huomaa.

Muutaman päivän ahertamisen jälkeen kaikki viat alkoivat olla kunnossa, ja päästiin ottamaan testipelit. Hienosti toimii. Vaikkei tästä varaosakonetta saanutkaan, on se ainakin näin ensituntumalta minun mielestäni mainettaan parempi peli.

20.8.2005:

Dirty Harry on toiminut hienosti ja ollut ihan mukava peli. Mutta nyt tuli sen aika tehdä tilaa uusien koneiden tieltä ja lähteä eteenpäin seuraavalle omistajalle.Go ahead, make my day!
Takaisin