Talviviikonloppu Karvialla

11.1.2002:

Vuosi vaihtui ja joulun sekä uudenvuoden juhlimisen jälkeen alkoivat jälleen arkipäivät ja reikäleivät. Meillä flipperiharrastajilla oli taas aikaa keskittyä olennaiseen - eli flippereihin. Kaukon kokoelmaan on viime käynnin jälkeen tullut pari uutta konetta, joten suuntana oli taas kerran Karvia, josta Kauko järjesti meille jo tutuksi tulleen Jokipirtin käyttöön viikonlopun ajaksi. Tällä kertaa ei matkaan lähdetty Pahan Masan bussilla vaan hieman pienemmällä kulkuvälineellä.Saksalainen pyörillä kulkeva pakastin olikin jo minulle entuudestaan tuttu, tulihan aikoinaan ajeltua monta vuotta samanlaisella, tosin vähän vanhemmalla pelillä. Ei tässä toiminut lämmityslaite talvisaikaan yhtään sen paremmin, joten syytä oli pitää pipo päässä ja takki päällä tässä kyydissä. Helsingistä lähtivät perjantaina iltapäivällä liikkeelle Antin ja Sampon lisäksi myös auton omistaja Harri sekä syntymäpäiväänsä juhlimaan lähtenyt Timo. APz oli ollut maata kiertämässä ja saapui junalla Tampereelle ja liittyi mukaan. Onneksi pakkasta ei ollut kuin pari astetta, perille päästiin paleltumatta ja mökillä olikin sauna lämpiämässä tuota pikaa.Tällä kertaa ei kyytiin mahtunut oikeaa flipperiä, mutta Antti ei ole tylsä poika, joten hänellä on pelit joka tilanteeseen. Tällainen pienempi flipperi vie vähemmän tilaa mutta jää kyllä pelituntumaltaankin esikuvastaan jälkeen. Antin mukanaan tuomia varaparistojakaan ei tarvittu, kone piti niin kamalaa meteliä että liikoja ei jaksettu pelailla.Lauantaina oli sitten aika siirtyä lämpimästä mökistä kylmään Volkkariin ja lähteä muutaman kilometrin päähän Kaukon flipperiluolaan. Onneksi matka oli lyhyt, sillä ainoa lämpö autoon saatiin Harrin koirasta Uuvatista.

Kaukon luola oli sitten viime näkemän muuttunut entistä luolamaisemmaksi, kun tilan oli kaventunut puoleen. Toisella puolella on nyt ampumarata, mutta onneksi välissä on seinä. Muuten voisivat flipperien lasit olla vaarassa.Auton kylmyys unohtui pian kun päästiin lämpimään luolaan. Jos vielä oli kylmä, niin Heatwaven lämmin tunnelma auttoi unohtamaan sen nopeasti. Meille sattui hyvä viikonloppu sään puolesta, kun muistaa joulun aikoina olleet -25 asteen pakkaset!Vaikka tila olikin pienentynyt, oli konemääräkin kasvanut. Turusta haettu Jungle Queen sekä varsinaisen väsytystaistelun hankinnassaan vaatinut Oxo olivat Kaukon viimeisimmät hankinnat.EM-flipperin tekniikkaa: Joust sisäpuolelta. Releitä ei ole säästelty!Capt. Fantastic: Edesmennyt presidenttimme vai Elton John?Tämä kaveri ei oikein flippereistä piitannut......mutta nämä sensijaan kyllä! APz ja Pekka Orbitia kokeilemassa.Oxo oli minulle tuttu kone, joskin edellisestä pelistä oli 21 vuotta.Kauko esittelee Oxo:n sisuksia. Onpa kentässä pitkä relepankki!Pitkä relepankki lisää myös kentän painoa. Tässä koneessa onkin kenttä ollut niin usein huoltoasennossa tuen varassa että painava kenttä on aiheuttanut tuen murtumisen kentän läpi! Eipä voi kuin todeta Tim Arnoldin olevan oikeassa kun hän neuvoo että kenttä pitäisi aina nostaa pystyyn taulua vasten!Kauko oli saanut näppärän työtilankin sopimaan luolan perukoille.Gottliebin Jacks Open on todella klassikko. Ei ihme että tästä pelistä on tehty myös elektroninen versio "Jacks To Open". Vaikka kenttä näyttää yksinkertaiselta, on peliin saatu mielenkiintoinen idea, kentän valo näyttää mitkä droptargetit pitää tiputtaa että pääsee seuraavaan vaiheeseen.Sampo valmistautuu näppäämään kuvan Kaukon entisöimästä palaneesta Heatwavesta.Heatwaven palo oli ilmeisesti alkanut muuntajasta, oikosulun ja väärien sulakkeiden seurauksena. Kabinetti oli vuorattu vaahtomuovilla, joka sitten syttyi tuleen. Nyt se on uudelleen maalattu sisältä, ja Kauko on selvittänyt noen mustaamien johtojen oikeat paikat ja korjannut palaneet osat. Peli toimii hienosti eikä tulipalo ole onneksi juurikaan vaikuttanut kentän maalaukseen.Tällaisen pelirivin haluaisi varmaan jokainen flipperiharrastaja! Siltikään tässä kuvassa ei näy kaikkia Kaukon luolan pelejä.

Välillä piti käväistä mökissä hieman huilaamassa, jotta vielä illalla jaksettiin lähteä luolalle. Antilla oli vielä joulunvietto tuoreessa muistissa ja ilmeisesti tonttulakit olivat tällöin olleet päässä.Toki pienet päiväunet piti ottaa että sedät illalla jaksaisivat taas heilua.APZ ei päiväunia tarvinnut - Cocacolan ja Batteryjuoman sekoitus piti miehen virkeänä ja kädet tärisemässä...... ja näiden piristeiden pieni sivuvaikutus oli kyllästyminen kannettavan tietokoneen toiminnan hitauteen.Timo oli varsin tylsä poika saapuessaan baarikierrokselta aamuyöstä. Mutta kummalla oikein on nenä perseessä, Timolla vai Uuvatilla?Flipperikoira Uuvatti on vaatetuksesta päätellen Pub Heinähatun kanta-asiakas.Pelit kestivät hienosti koko viikonlopun tahkoamisen, eikä toivottavasti mökkikään kärsinyt pahoja vaurioita. Kiitokset taas kerran Kaukolle hienoista järjestelyistä ja vaivannäöstä!


Takaisin