Paragon

3.11.2003:

Taas tuli hankittua pari uutta peliä. Tosin molemmat ovat samoja, Ballyn Paragon vuodelta 1979. Pieniä puutteita on kummassakin, mutta eiköhän noista yhden toimivan saa rakennettua.

Paragon on Ballyn leveäkenttäinen peli, jossa on, kuten sanonta kuuluu, "vähän kaikkea". Tässä tapauksessa paino ei ole "vähän" -sanalla, kentältä löytyy kolme monttua, neljä bumperia, kolme isoa ja yksi pienempi flipperi, spinneri, 7 droptargettia ja monenlaista käytävää. Paul Faris'n taide on silmiä hivelevän komeaa.Koneet vielä lavalla, toinen taulu on jo kannettu sisään. Ainoa takalasi pakattu kahden kabinetin väliin, se oli säilynyt kuljetuksessa ehjänä!Kentässä on siellä täällä vähän kulumia mutta ei se erityisen paha ole.Kaksi konetta, yksi takalasi. Mutta se on hyvässä kunnossa.

Kummankin pelin elektroniikassa on vikaa, mutta sehän on ongelmista pienin. Muutoin näyttävät osat olevan paikoillaan.

4.11.2003:Ballyn aivot.

CPU kortilla oli vain vähäistä "happovaivaa" eli loppuunkuluneesta akusta vuotaneen elektrolyytin aiheuttamaa syöpymistä piirilevyllä. Tähän piti vaihtaa vain CMOS RAM:in U8 kanta, sekä itse RAM piiri. Vanhan akun olisi voinut korvata muistinvarmennuskondensaattorilla, mutta niitä nyt ei sattunut hyllyssä olemaan, joten kortilla on hieman tuoreempi akku, kyllä sillä taas muutaman vuoden pärjäilee.

5.11.2003:Sehän toimii!

Korjattu kortti sisään, hetken pähkäilyä virtalähteen liitinten kanssa, joita jossain vaiheessa oli Asentaja-Arska viritellyt, ja eikun sähköt päälle. Komeasti toimii! Kentästä paikkailtiin vähän kuluneita kohtia ja liimattiin hieman löysät lamppuinsertit kiinni, nyt se saa kuivua ja huomenna on vuorossa vahaus. Flipperin kumit puuttuvat vielä ja spinnerin edestä yksi miniposti. Komea peli.

6.11.2003:Hyvin toimii ja on mukava pelata. Kenttä kiiltelee vahauksen jäljiltä ja paikkamaalaukset bonusvalojen alueelle onnistuivat hyvin.

27.1.2004:

Pelistä katosivat äänet! Tarkempi tutkiminen osoitti äänikortin 741 etuvahvistimen olevan rikki. Vaihto-opparia ei sattunut pakissa olemaan, joten ohitin sen kytkemällä äänenvoimakkuuspotikan yläpään suoraan C8:lle opparin sisäänmenoon. Hyvin toimii, ja vahvistuksen pienenemisestä huolimatta volyymiä riittää yllin kyllin.

15.5.2004:

Poistin CPU-kortilta jo epäilyttävän näköiseksi käyneen muistinvarmennusakun, ja laitoin tilalle kultakondensaattorin. Nyt ei enää tarvitse kantaa huolta vuotavan akun aiheuttamasta piirilevyn tärveltymisestä.Ballyn vanhan äänikortin vahvistinosuus

3.8.2004:

Paragon hankittiin Mikon kanssa puoliksi. Mutta koska samaan aikaan myös puoliksi hommattu Trident tuntui jotenkin mukavammalta peliltä, päätettiin täsmentää omistussuhteita hieman: Mikko sai vanhan suosikkinsa Paragonin kokonaan itselleen, ja minä omistan nyt Tridentin. Eihän tällä mitään merkitystä pelien pelaamiseen ole kun kaikki ovat samassa paikassa, mutta omaa flipperiä on aina mukavampi pelata kuin toisen omaa. Ja varsinkin jos korjatessa sattuu käsi lipsumaan - omansahan saa aina hajottaa.


Takaisin