Rockola 451

8.11.2005:

Kauan sitten myydyn edellisen jukeboxin tilalle tuli nyt vihdoin hommattua uusi, Rock-Ola 451 vuodelta 1973. Hieno laite, kyllä tällä kelpaa vinyyleitä pyöritellä.


Näppärän kokoinen pieneenkin tilaan

Kone on vähän pimeän näköinen koska molemmat loisteputket puuttuvat. Täytyypä lähteä lamppukaupoille...


Sisältä siisti

Kuten kaikissa pitkään varastossa seisoneissa Rock-Ola koneissa, myös tässäkin levyjä liikuttavan kauhan mekaniikka takerteli. Kone ei aina saanut levyä mukaansa. Pitkän varastoinnin aikana voiteluaineet kovettuvat. Vika korjaantui puhdistamalla ja uudelleenvoitelulla.


Valot päälle

Kyllä tämä vaan hieno laite on. Vähän sovittamista vaati 60 senttisten loisteputkien laitto, alkuperäiset olivat 71 cm mutta tuntuvat olevan kiven alla. No eipä se ole kuin 5 cm kummastakin päästä, eroa valon määrässä ei huomaa.

10.11.2005:


Vanhat kumit ja pussillinen uusia

Soittimen äänessä ollut taustajyrinä sai epäilemään levylautasen pyöritysmoottorin ripustuksia. Moottori on reilut 30 vuotta sitten kiinnitetty kumiholkeilla, jotka kuitenkin olivat ihan kovettuneet. Ei ihme että moottorin jyrinä välittyi levylautaseen. Flipperin 3/8" kumirenkaista tuli oiva kiinnityssarja, ja ääni parani kertaheitolla!


Moottori on kolmesta kohtaa ripustettu.

Samalla tuli sitten moottorin akseli ja kitkapyörä puhdistettua. Tippa ohutta öljyä moottorin ja levylautasen laakereihin varmistaa tasaisen pyörimisen taas muutamaksi vuodeksi.

27.11.2005:

Näin sunnuntaipäivänä kun ei oikein ole mitään tekemistä, päätin vihdoin korjata kiusallisen vian Rockolasta: kylmänä päälle laitettuna pari ensimmäistä soitettua levyä jäi joskus levylautaselle soiton jälkeen. Nostokauhan mekanismi tuli jo heti alussa puhdistettua, joten vika ei ollut siinä. Joten ei kun tutkimaan asiaa.

No niin, kauha kyllä puristuu kiinni riittävän nopeasti, mutta jostain kumman syystä se hieman hypähtää ylöspäin ennen kiinni menemistään, juuri sen verran että se ei saa levystä otetta. Vika paikallistui sitten kauhaa liikuttavaan hammaspyöräpariin, joista toinen ohjaa kauhan liikettä ja toinen sen kiinni puristumista. Hammaspyörät ovat peräkkäin samalla akselilla, ja niiden välissä oli niin paljon purukumiksi kovettunutta vanhaa vaseliinia että kylmänä ne tarkertelivat hieman toisiinsa. Kauhan kiinni puristava hammaspyörä veti toista mukanaan juuri sen verran mitä välykset antoivat myöten, ja kauha nousi ratkaisevat puoli senttiä. Purku, puhdistus ja voitelu tuoreella rasvalla poisti ongelman.

29.11.2005:

Manuaalissa on selkeät ohjeet vahvistimen toimintapisteen eli biasvirran asetukselle. Tulipa sekin tarkistettua, hyvin oli säädöt pysyneet 30 vuoden takaa. Ihan pikkuisen sitä sai säätää muttei sillä mitään merkitystä varmaan ollut. Samalla kun vahvistin oli auki, kävin kaikki elkot läpi ESR mittarilla ja mittauksen tuloksena vaihdoin kourallisen kuivuneita elkoja uusiin. Ennen vaihtoa kone hieman hurisi muutaman sekunnin virran kytkemisen jälkeen, nyt se käynnistyy äänettömästi.


Vahvistin on hyvin esillä.

Niin ja se sunnuntaina tehty puhdistus tosiaan tuntui auttavan. Kertaakaan ei enää levy ole jäänyt lautaselle soiton jälkeen :)


Kauhan hammaspyörät kuvassa keskellä.

3.1.2006:

Levylautasta pyörittävä välipyörä oli kai vähän kulunut, kun ääni joskus vähän venytti. Levylautanen ei oikein kestänyt kuormaa. Laitoin välipyörän yöksi likoamaan apteekista saatavaan glyseroliin, ja se auttoikin hyvin, kumi pehmeni ja turposi, ja puhdistuksen jälkeen pyöritysvoimaa riittää nyt ihan hienosti.


Takaisin