Six Million Dollar Man

12.4.2004:Six Million Dollar Man on vanhan TV-sarjan pohjalta tehty erikoisuus, 6 pelaajan flipperi. Ballyn CPU kortti taipui vielä 6 tulosnäytön ohjaukseen, onneksi inflaatio ei vuonna 1978 ollut vielä niin pitkällä että sarjan nimenä olisi ollut 9 miljoonan dollarin mies, silloin olisi voinut jo tulla ongelmia. Kabinetti on jo vähän haalistunut, mutta onhan se kyllä 26 vuotta vanhakin.Kenttä on siistin näköinen, vaikka on sitä joskus jo hieman paikkailtu.Kabinetti on sisältä tyhjän näköinen, niinkuin muutkin tämän aikakauden Ballyt. Pohjalla on vain kaiutin, verkkomuuntajakin on taulun sisällä.CPU-kortilla on vielä alkuperäinen akku, joka ihme kyllä ei ole vuotanut. Se pitää vaihtaa muistikondensaattoriin.Takalasi on virheetön, niinkuin melkein kaikissa vanhoissa Ballyn peleissä.

Tämäkin peli hankittiin Ruotsista puoliksi Mikon kanssa. Kone oli täydessä pelikunnossa, ainoastaan yhdestä näytöstä oli numero pimeänä, se korjaantui helposti vaihtamalla ohjaintransistori. Ruotsalainen Asentaja-Arska on lisännyt peliin pari relettä, joilla bumperien valoja vilkutellaan sitä mukaa kun pallo osuu niihin. Ne varmaankin tulee jossain vaiheessa poistettua. Samoin hieman ihmetystä herätti kaiken yleisvalaistuksen himmeys. Ehkä virtalähteen liitin on palanut? No eipä ollutkaan, vaan Arska oli vähän vaihdellut lamppuja koneeseen. Koko yleisvalaistus oli tehty 12 voltin lampuilla! Ei ihme että ne 6 voltilla paloivat vähän himmeinä. Lamppukauppias oli mielissään tästä hankinnasta. Muutoin, puhdistuksen ja uusien kumien jälkeen peli on ihan siistin näköinen ja toimiva, joskaan ei se nyt kaikkein mielenkiintoisimmasta päästä ole. Mutta olkoon yksi tällainenkin kokoelmassa kun kerran tarjolla oli.

10.5.2004:

Poistin ylimääräiset releviritykset kentän alta. Kahdelle bumperille ja toiselle slingshotille oli tosiaankin laitettu rele, joka vetää pallon osuessa ja kytkee virran kelalle sekä matkii alkuperäistä kärkiparia pisteiden saamiseksi. Bumperien releet oli vielä kytketty vilkuttelemaan bumperien valoja. Syy virityksiin selvisi kun olin saanut kytkennät alkuperäiseen kuntoon. Kelojen ohjaus ei toiminut! Mutta se oli pian korjattu, pari transistoria, yksi diodi ja vähän juotosten lämmittelyä driverkortilta auttoi ja nyt kone toimii alkuperäisessä kunnossaan. Ehkäpä Arska oli ollut vanha tekijä releiden kanssa mutta ei halunnut koskea piirikorttiin. Releiden asentaminen on varmasti vienyt enemmän aikaa kuin driverkortin korjaus. Mutta on sanottava että releet oli kyllä nätisti asennettu.

15.5.2004:

Poistin CPU-kortilta jo epäilyttävän näköiseksi käyneen muistinvarmennusakun, ja laitoin tilalle kultakondensaattorin. Nyt ei enää tarvitse kantaa huolta vuotavan akun aiheuttamasta piirilevyn tärveltymisestä.

8.5.2006:

Peli lähti eteenpäin seuraavalle omistajalle.


Takaisin