SPEL kevätkokous

19.4.2002:

Kevät alkaa olla parhaimmillaan ja oli tullut aika järjestää SPEL:in kevätkokous. Paikkana oli Lauri Vartiaisen työpaikan oivallisesti varustettu saunatila, jonne on koottu jos jonkinlaisia automaatteja pajatsosta pysäköintimittariin. Houkuttelin Kaukon lähtemään kuskiksi mukaan ja perjantaina iltapäivällä olikin Kauko ehtinyt Karvialta Tampereelle ja päästiin matkaan.


Japanissa suosittu Pachinko-peli ei Suomessa ole kovin yleinen.


Toki myös hieman tavanomaisempia automaatteja oli tarjolla.


Laurin kokoelmassa on sekä uusia että vanhoja laitteita.


Kuivin suin ei tarvinnut pelata.

kuva: SPEL

Aika kului rattoisasti erilaisia pelejä ihastellessa, toki myös tyyliin kuuluvasti nautittiin virvokkeita ja pikku purtavaa juoma- ja karkkiautomaateista. Kokouksen virallisessa osuudessa valittiin seuran historian toinen kunniajäsen, Kauko Kannisto oli yksimielisesti tämän arvonimen ansainnut. Vuorossa oli videoesitys. Aikoinaan hankittu "History Of Pinball" video oli pitkään odottanut katsomistaan NTSC-kelpoisten laitteiden puutteessa. Mutta nyt sellaiset olivat saatavilla, ja voitiin hiljentyä ihailemaan 40 tuumaisen projektio-TV:n tosin jo hieman väsähtänyttä kuvaa. Videon katsomisen jälkeen ei kenellekään enää jäänyt epäselväksi Dave Gottliebin merkitys suurena keksijänä.

Viihtyisissä tiloissa olisi voinut viipyä pitempäänkin, varsinkin kun tarjolla oli vielä sauna ja virvokkeita, mutta meitä houkutti jo lähteä katsomaan Antin ja Henkan pelikokoelmaa. Joten Kauko rattiin ja suunta Sörnäisiin.


Antin vaatimaton System 1 rivi: kaikki sarjan koneet Asteroid Annieta lukuunottamatta.


Aah, nostalgiaa! Totemia taisin pelata viimeksi 1980-luvun alussa kahvila Lamminkeitaassa.

Pelejä pelailtiin kolmeen saakka yöllä, kunnes väsymys alkoi painaa. Onneksi ei Kaukon tarvinnut lähteä enää yöllä ajelemaan, sillä Aku oli luvannut tarjota meille yösijan.


Vaasankadun Puuhamaassa Aku ottaa tyypit Target Alphasta.


Kauko-pojalla vetää naama hymyyn kun pääsee samaan kuvaan Charlien enkeleiden kanssa!

Lauantaina testailtiin vielä hieman Antin pelejä ja käväistiin syömässä, ennenkuin oli aika lähteä kotimatkalle. Mutta matkan varrella poikettiin vielä Vihdissä Pekan kasvavaa kokoelmaa katsomassa. Circus ja Excalibur olivat saaneet kaverikseen Hulkin ja Buck Rogersin.


Circus tuntuu nykyään jopa hämmentävän leveältä pelata.


Pekalla on Hulkin kortti maadoitusten parannustyön alla.


Siistikuntoinen Buck Rogers odottaa vielä korjausvuoroaan.

Väsyneenä mutta onnellisena pääsin illaksi kotiin, Kauko jatkoi vielä matkaa Karvialle ja mikäs siinä oli ajellessa kun radiosta tuli Koe-eläinpuisto!

Kiitokset Laurille oivallisista kokousjärjestelyistä, Akulle yöpaikasta ja Kaukolle autokuljetuksista! Sekä Antille ja Pekalle koneiden esittelystä.


Takaisin