Sörkka Pinball Open 2004

10.4.2004:

Suomessa on jonkin verran flipperiharrastajia, mutta flipperikisoja ei juuri ole tässä maassa järjestelty. Joten tuumasta toimeen: Sampo ideoi kisan säännöt ja paikaksi valittiin Antin ja Henkan varasto Sörnäisissä. Niinpä kisan nimeksikin tuli sitten Sörkka Pinball Open.


Jotta kenellekään ei olisi jäänyt epäselväksi mitä kisassa pelataan, asensi Henkka asiaankuuluvan valomainoksen seinälle.

Kilpailun alkuosa käytiin kuudella koneella. Joukossa oli kolme hieman vanhempaa peliä, Solar Ride, mekaaninen Hot Tip sekä Black Knight, ja kolme vähän uudempaa eli Banzai Run, Road Show ja Whitewater. Tästä joukosta varmasti jokainen kilpailija löysi jonkun itselleen mieluisan kisakoneen.


Solar Ride


Hot Tip EM


Black Knight


Banzai Run


Road Show


Whitewater

Sampo keräsi kisaan ilmoittautuneilta tiedot ylös ja teki heille kilpailijakortit. Kisaan saatiin 21 osanottajaa, mikä on näin ensimmäiselle kilpailulle ihan hienosti. Seuraavaan kisaan saa tulla jo enemmänkin.


Ensimmäisenä ehti ilmoittautumaan Kirsti.

Ennen kisan alkua oli kilpailijoilla tilaisuus verrytellä, tosin itse kisakoneisiin ei vielä tässä vaiheessa saanut koskea. Muut pelit olivat käytössä, ja pienenä lisänä varsinaiseen kilpailuun oli muutamalla koneella "Set High Score" kisa, jossa päivän korkeimman tuloksen pelanneille annettiin yllätyspalkintoja.


Harjoituspeleistä oli varaa valita.


Kisan tuomari Tuukka seuraa tarkkana APZ:n harjoituspeliä.


Solar Rideä varten oli hyvä harjoitella Countdownilla.


Antti tekee viime hetken viritykset kisakoneisiin.


Ennen kisan alkua Sampo selventää säännöt osanottajille.


Kisan alkamisen jälkeen otettiin vielä vähän aikaa myöhäisiä ilmoittautujia mukaan.
Nyt pelataan tosissaan, eikä ajanvietteeksi!

Kun kaikki kilpailijat olivat pelanneet kaikilla kuudella kisakoneella, oli tulosten laskemisen aika. Sampo naputteli tuomarien kisan aikana kirjaamat tulokset tietokoneelle, ja näin saatiin selville neljä finalistia.


Tulosten laskenta meneillään.

Finaaliin selvittivät tiensä Mika Koillinen, Ari Sovijärvi, Ari Paananen ja Ari Koivunen. Mika ja kolme Aria pelasivat sitten keskenään neljän pelaajan pelin finaalikoneeksi valitulla Fireball Classicilla.


Finaalikone Fireball Classic

Finaalin voiton vei Ari Koivunen, pisteiden jakaantuessa seuraavasti:

1. Ari Koivunen    559,710
2. Ari Sovijärvi   299,280
3. Mika Koillinen  257,660
4. Ari Paananen    199,170


Oli palkintojenjaon aika. Ari Koivuselle luovutettiin ensimmäisenä palkintona kultaisella muistolaatalla varustettu Spiderman flipperi. Ei se vuoden 1980 Gottlieb, vaan modernimpi kompakti matkamalli. Peli herätti asiaankuuluvaa innostusta kilpailijoissa ja sitä testattiin ahkerasti.


Voittaja palkintopelin kimpussa.

Toinen ja kolmas palkinto sisälsivät sponsorien lahjoittamia tarvikkeita, kätevät Pelika-kassit, flipperien varaosia sekä puhdistusaineita yms.


Palkintojen jakoa.


"Set High Score" -kisan palkintojen valinta.


Voittajakolmikko.

Kisat menivät hienosti, ja järjestelyt olivat hienosti hoidetut. Kiitokset Sörnäisten tiimille sekä tietysti kaikille kisaan osallistuneille! Nämä eivät varmasti jääneet viimeisiksi flipperikisoiksi Suomessa.

Katso tarkemmat tulokset tästä

Kuvat otti Jyrki


Takaisin