Twilight Zone (Bally 1993)

Twilight Zone on flipperiharrastajien ehkä eniten arvostama kone, ainakin elektronisista flippereistä puhuttaessa. Siinä on enemmän patentoituja ominaisuuksia ja "jippoja" kuin missään muussa pelissä. Eiväthän ne vielä yksinään peliä tee, mutta Pat Lawlor osasi suunnitella todella hienon koneen, luultavasti parhaimpansa.

Oma yksilöni oli sopivan hintainen, tosin vaati uuden näytön ja kellon optoja. Pidän erittäin epätodennäköisenä että luopuisin tästä koneesta ihan helpolla!15.8.2000:

Vaihdoin kellon 12 tunnin opton. Kellossa pitää olla erityisen suurivahvistuksiset optot, joita on vaikea löytää. Onneksi minulla oli yksi. Myös uusi näyttö on nyt paikallaan. Ei enää tarvitse huolehtia ohjainkortin hajoamisesta kuluneen näytön takia.

31.8.2000:


Fliptronic kortin ylösvetovastukset.

Vaihdoin Fliptronic-kortin optosisäänmenojen ylösvetovastukset 1 kilosta 10 kiloisiksi. Nyt flipperin napeilla voi käyttää normaaleja optoja, ja siirtää niistä erikoisoptot kelloon, jos sinne jossain vaiheessa tarvitsee niitä vaihtaa. Uudet 4 vastusta erottuvat kuvassa vaaleansinisinä, vaaleanruskeiden 1k vastusten välissä.

9.12.2000:

Yhden Powerfieldin mikrokytkimen vipu oli irronnut. Ei muita vaurioita, vipu paikalleen ja menoksi.

19.3.2001:Asensin flasherit GUM/BALL ovipaneeleihin, niinkuin protokoneissakin on. Näyttää hienolta!

28.12.2001:

Pelillä alkoi olla vaikeuksia saada pallo syötettyä shooterille. Ball release vivun laakeri kaipasi puhdistusta ja tippaa silikoniöljyä.

20.1.2002:

Laitoin vähän Teflon-rasvaa kellon ja purkkakoneen rattaisiin. Nyt ne käyvät tosi hiljaisesti.

28.6.2002:

Asensin paukkuvaimentimen äänikortille. Koneen päälle ja pois kytkennät ovat nyt äänettömiä.

19.7.2002:

Viime aikojen helteet ovat tuoneet näkyviin kiusallisen vian: kun kone lämpenee tarpeeksi, alkaa se resetoida itseään satunnaisesti, yleensä flipperinnappeja painettaessa. Tämähän on tuttu ongelma WPC-koneissa, se johtuu yleensä huonosti jäähdytetyn tasasuuntaussillan pätkimisestä kuumana. Vikaa voi myös olla driverkortin virtaliittimessä. Pitänee jossain välissä irrottaa kortti ja korjata liittimien juotokset sekä vaihtaa tasurit. Nyt kun kesäloma vihdoin alkoi, on siihen varmasti aikaa.

27.7.2003:

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Viime kesänä suunnittelemani tasurien vaihto unohtui siinä missä lämpötilat laskiva hellerajan alapuolelle ja peli lakkasi temppuilemasta. Mutta nyt kun ulkona on 27 C varjossa ja sisällä jopa vähän enemmän, alkaa vanha vika taas muistuttaa olemassaolostaan.


Driverkortti irrotettuna korjausta varten.

Joten ei muuta kuin driverkortti irti ja menoksi. Kaikkia liittimiä ei tarvitse irrottaa, ainoastaan kortin yläreunassa olevat. Liittimet on hyvä merkata tussikynällä niin ne on helpompi laittaa paikalleen korjauksen lopuksi.


Driverkortti juotospuolelta.

Juotosjäljistä päätellen tätä on ennenkin korjailtu. Mutta BR2 tasurin juotokset näyttävät alkuperäisiltä.


Uusi tasuri odottamassa asennusta kortille.

Korjaus taisi onnistua. Sisälämpömittari näyttää 30 C astetta eikä tunnin pelaamisen jälkeen ole kone resetoinut itseään. Eiköhän se nyt toimi, ja nyt peli sammuksiin enää enempää lämmittämästä huonetta!

9.5.2004:

Nyt on toinenkin tasasuuntaaja alkanut osoittaa vanhenemisen merkkejä, ohjattujen lamppujen kirkkaus vaihtelee aika lailla sen mukaan paljonko lamppuja on päällä. Mittaus vahvisti asian. 18V jännite heilui aika lailla. Joten BR1 vaihtoon. Se auttoi ongelmaan. Lamput palavat taas tasaisesti.

1.5.2005:

Twilight Zone onkin ollut Tarulla lainassa, tai väliaikaisesti Elviiraan vaihdettuna jo viime syksystä, ja nyt päätettiin että se saa jäädä uuteen kotiinsa. Ei kaduta, pääseehän sitä toisinaan pelailemaan ja sitäpaitsi talven mittaan se on tullut entistä hienompaan kuntoonkin.


Takaisin