Vector

11.3.2003:Vectorin muistan vielä opiskeluajoilta Raahesta, jossa sitä joskus 1983 pelailtiin ahkerasti ravintola Kumpeleessa. Sen verran olivat jo muistot heikenneet että olin aivan varma että tähän yksilöön on jossain välissä vaihdettu spinnerin tilalle tavallinen lankaportti. Vilkaisu manuaaliin osoittaa että portti on alkuperäinen. No, siihen kyllä sopisi spinneri hyvin! :)

Kenttä on kaksitasoinen vähän samaan tyyliin kuin Flash Gordonissakin. Onneksi ei tässä yksilössä niin kulunut kuitenkaan!Peli mittaa droptargettien takana olevaa vasenta ramppia ylös menevän pallon vauhdin, joka näkyy kentässä olevassa näytössä. Tuolla rampilla muistin olevan sen spinnerin.Vectorissa on hieno kaksiosainen takalasi. Etummaisessa lasissa on kuva keskellä ja se on muuten läpinäkyvä. Takimmaisessa lasissa on sitten taustakuvaa. Lasien välissä on pieniä lamppuja, joissa kiertävä valo saa hienon "äärettömyysefektin" aikaiseksi peilautuessaan laseista. Tässä kuvassa ei valitettavasti ole sähköt päällä.

Koneen äänikortti on hurinaa lukuunottamatta täysin mykkä. Ei kuulu ääniä, ei puhetta. Testiledi kyllä vilkkuu, joten eiköhän siihen jotain henkeä saada kunhan päästään säätämään. Isompia vikoja ei kentänkään alla ainakaan silmämääräisesti näkynyt.

14.4.2003:

Äänikortti heräsi henkiin parin kuivuneen kondensaattorin vaihdolla. Lampunohjainkortilta oli liittimen nastoja palanut kelvottomiksi pimentäen suuren osan kentän valoista, etenkin kun osa yleisvalaistuksesta hoituu lamppukortin ohjaaman lisäkortin kautta. No nyt se kuitenkin toimii, ja on enää puhdistusta ja vahausta vailla.

20.9.2003:Sain vihdoin korjattua 4. pelaajan näytön, josta oli muutama numero pimeänä. Ballyn tyyppivika, 100k vastuksia näyttökortilta palanut poikki. Ilmeisesti jossain vaiheessa tässäkin koneessa on ollut näyttöjen jännite liian suuri.

14.2.2004:

Oikeanpuoleisessa flipperissä ei oikein tuntunut voima aina riittävän, varsinkin kun sillä pitäisi saada pallo ammuttua nopeuden mittavaan Vectorscan-ramppiin. No, kuluuhan ne mekaaniset osat käytössä. Joten vaihdetaan koneeseen uusi kelan sisäholkki, plungeri, ja sen liikuttama vipu, unohtamatta uutta EOS kärkiparia. Ero entiseen on huomattava. Nopeusennätys rikkoutui ensimmäisessä pelissä.

7.3.2004:

Kentän lasi on tullut irrotettua varmaan 20 kertaa, että saa pallon pois lasin ja yläflipperin alla olevan muovin välistä. Jotain oli tehtävä! Pistin muutaman prikan muovin alle, niin että se on nyt hieman ylempänä. Ehkä pallo ei enää mene sinne niin helposti. Ainakin kymmenkunta testipeliä meni ongelmitta. Aika näyttää...

9.5.2004:

Päivitin Vectorin epromit Oliverin tekemään versioon, jossa on kivoja uusia ominaisuuksia, plunger skill shot ja paljon uusia puhepätkiä. Hienosti toimii.

15.5.2004:

Poistin CPU-kortilta jo epäilyttävän näköiseksi käyneen muistinvarmennusakun, ja laitoin tilalle kultakondensaattorin. Nyt ei enää tarvitse kantaa huolta vuotavan akun aiheuttamasta piirilevyn tärveltymisestä.

5.8.2006:

Peli on nyt siirretty Viialaan ja on tullut aika kunnostaa se kunnolla. Joten täydellinen puhdistus oli paikallaan. Samalla vaihdoin myös vasemmanpuoleisen flipperin kaikki liikkuvat osat ja coilstopit sekä kentän läpi menevät laakeriholkit kummallekin puolelle. Oikeanpuoleisen flipperin napin kärjet olivat loppuun kuluneet joten nekin menivät vaihtoon.

Kentän lamppujen ajoittainen himmeys korjaantui kun vedin lamppukortille uuden maajohdon, vanha maadoitus heiveröisen liittimen kautta ei anna tarpeeksi virtaa kun monta lamppua palaa samaan aikaan. Nyt loistavat kirkkaasti!4.7.2014:

Vector majailee nyt uudella omistajalla.


Takaisin