Xenon

10.7.2004:

Alkaa näyttää siltä että hankintalistalle päätyvät kaikki ne koneet, joiden mainosflyereitä aikoinaan tuli kerättyä kun ne olivat uusia. Viimeisin tällainen peli on Ballyn Xenon vuodelta 1979. Kiitos erään alan harrastajan, tietooni tuli että Norjassa se olisi myynnissä, ja saman kaverin kautta sitten onnistui kuljetus Suomeenkin todella kätevästi. Suuret kiitokset!

Xenon on Ballyn ensimmäinen puhuva flipperi, ja käänteentekevä uutuus myös siinä suhteessa että mukana oli myös naisääntä. Näistä vanhoista peleistä suurin osa puhui pelkästään miehen äänellä sen vuoksi että naisääni vaati korkeutensa takia enemmän kallista ROM-muistia. Xenoniin sitä kuitenkin oli päätetty laittaa. Hieno lopputulos.

Niinikään harvinaisuus vielä vuonna 1979 oli kahden pallon multiball. Kolmen ylämontun jälkeen lukitsi oikealla oleva ramppi ja sen jatkona oleva kirkas muoviputki "Tube Shot" pallon, joka vapautui taas kolmen ylämontun jälkeen.Hieman pelottaa, jos flyerteoria pitää paikkansa niin kokoelmiin päätyy vielä monta Gottliebia sekä muutama videopeli. No, kaipa niillekin paikka löytyy...Xenonin taulu on tehty kaksikerroksisella lasilla, jolla on saatu hieno äärettömyysvaloefekti.Kenttää on vähän paikkailtu mutta jälki on siistiä ja se näyttää hyvältä.Sisältä peli on siisti. Asentaja-Arska ei ole päässyt soveltamaan virityksiään tänne.Taulun tuplalasitus.Vakiomallin äänikortin kyljessä on kiinni puheyksikkö.


Takaisin