Revenge From Mars

15.4.2006:

Attack from Mars kun jo oli tullut hankittua niin eipä siinä kauaa tarvinnut ihmetellä kun jatkopeli Revenge from Mars oli myynnissä. Talteenhan se oli otettava!

Tämä onkin vähän erilainen kone kuin kaikki tähänastiset. Peli on ensimmäinen Pinball 2000 järjestelmän kone vuodelta 1999. Pinball 2000:n piti nostaa flipperien suosiota ja saada ala taas kannattavaksi, mutta toisin kävi ja kahden pelin jälkeen Williams/Bally laittoi hanskat tiskiin.

Kaikin puolin hieno systeemi tämä kyllä on. Pelikentän lasiin heijastetaan kuva, jossa on pelin näyttö ja targettien kuvia ramppien ja käytävien kohdalla. Kun pallo "osuu" targettiin havaitsee kone sen ja antaa pisteet. Pelissä on upeat ja hauskat animaatiot ja äänet. Muutama ensimmäinen peli menikin siihen että vain seurasi mitä kaikkea näytöllä tapahtuu, eikä huomannut keskittyä peliin ollenkaan. Jotkut ovat väittäneet että nämä koneet eivät olisi oikeita flippereitä enää, vaan videopelejä. Ei pidä paikkaansa ollenkaan. Kyllä tässä oikeat teräskuulat pyörivät ja tunnelma on kuten missä tahansa muussa flipperissä.

Tarulla sattui olemaan sopivankokoinen tila pelille ja niinpä kone kannettiin sinne. Tuleepahan kunnolla testattua kun paikalla on pari innokasta testipelaajaa.Testipeli käynnissä.

Kuvaputki on pelin taulussa ja kuva sitten heijastuu kentän lasista, jonka yläosa on käsitelty niin että se heijastaa paremmin. Kentän laitteet näkyvät silti hyvin lasin läpi.Kuvaruutunäyttö.

Pinball 2000:n idea oli että kentän ja koristeet vaihtamalla saadaan uusi peli, ilman että koko konetta tarvitsee vaihtaa. Kenttä lähtee kabinetista helposti ulos ja siinä on pitkät johdot. Tämä helpottaa myös huoltotöitä.Kenttä on helppo irrottaa.

Kentän alapuoli on WPC ajoilta tuttua toimivaa tekniikkaa.Tuttua tekniikkaa.

Peliä ohjaa tietokone, joka on kuvaputken yläpuolella taulussa. Sieltä tulee kaapeli driverkortille, joka on sijoitettu kabinetin pohjalle. Onneksi päällä on suojakotelo niin että putoilevat ruuvit eivät tee oikosulkuja.Driverkortti on kabinetin pohjalla suojakuoren alla.Driverkortti.

Tämä ei ole mikään videopeli, vaan ihan oikea flipperi, ja niinpä kenttääkin on välillä puhdistettava. Taru ryhtyy putsaushommiin ja vaihtaa samalla kaikki kumit uusiin. Pelistä tulee hieno, se ei ole ollenkaan kulunut. Mutta oikeanpuoleisen kyljen koristetarra on kärsinyt vauriota. Eiköhän niitä jostain vielä varaosana löydy.Putsaushommia on tiedossa.Uusi kylkitarra pitäisi löytää.

Peli on vähän samantyyppinen kuin edeltäjänsä Attack from Mars, tässä yritetään suorittaa 9 tehtävää inhottavien marsilaisten häätämiseksi maapallolta, viimeisenä tehtävänä tässäkin emoaluksen tuhoaminen ja Marsiin hyökkääminen. Tehtävissä on hauskat animaatiot, vähän toista mitä pienellä pistematriisinäytöllä saatiin aikaiseksi.Pelissä on 9 eri tehtävää.

Keskellä yläkenttää on metalliramppi, joka nousee ja laskee sen mukaan ohjataanko pallo rampin taakse vai ramppia pitkin yläkentälle.Keskiramppi nousee kentästä ylös.

4.7.2014:

Revenge From Mars löysi uuden kodin Kouvolasta.


Takaisin