Fish Tales

26.7.2005:

Joskus aikaisemmin keväällä oli Tarun kanssa juttua että pari konetta olisi vielä ostoslistalla, nimittäin Indiana Jones ja Fish Tales. Inkkari jo löytyikin pari kuukautta sitten, tänään oli Fish Talesin vuoro. Peli on kohtuu kunnossa, mutta vaatii tietysti normaalit purku ja puhdistustoimet. Erityisen mukavaa on että backboxin päällä sätkivä koristekalakin on tässä koneessa paikoillaan :) Kone ostettiin jälleen puoliksi Tarun kanssa.Taru kokeilee että kone on kunnossa.Ihan siisti kone kun vähän putsaa.Peli on saanut suojapussin päällensä kuljetusta varten.Kenttä ei ole pahemmin kulunut.Keskikentän vene on ehjä, mutta vähän likainen.

Bumperien helmat, joita pallo ohi mennessään painaa, ovat vähän kuluneet. On siellä tainnut pallo liikkua kerran jos toisenkin. Pelin myyjä antoi mukaan uudet helmat, pitää vain vaihtaa ne paikalleen ja hyvä tulee.On täällä vähän putsaamistakin.Sivutargeteissa on pientä kulumaa. Mutta putsaamalla näistäkin tulee nätimmän näköiset.

Niinkuin kuvasta näkyy, myös kaikki kumit pitää vaihtaa, mutta sehän on pikku juttu kun kentästä on muutenkin riisuttava osat pois puhdistusta varten.

27.7.2005:

Tänään saatiinkin sitten peli purettua, putsattua ja vahattua. Ja vielä takaisin kasaankin, eikä yhtään osia jäänyt yli!Kenttä purettuna ja puhdistettuna.

Bumperien helmat piti vaihtaa. Siinä onkin iso homma, bumperin rengas on otettava ensin irti, sitten että rungon saisi pois täytyy bumperin lampun johdot katkaista. Niitä taas ei oikein tahdo saada ennenkuin bumperin mekanismin irrottaa kentän alapuolelta. Aika ruuvaaminen, mutta tulipahan nekin kaikki sitten putsattua kunnolla. Ja lamppujen johdotkin muistettiin taas juottaa kiinni.Taru kiinnittää bumperin mekanismia.

Oikeanpuoleinen maila tuntui hieman heikolta, eikä ihme kun siinä oli välystä varmaan puoli senttiä! Muovisen linkkikappaleen reikä oli levinnyt soikeaksi. Toisella puolella ei ollut ihan niin paha, mutta vaihdoimme molemmat mekanismit uusiin, nyt kelpaa taas pelailla.Flipperin plunger ja link, loppuunpelattuna.On se nyt hienon näköinen!Eikä ne sivutargetitkaan olleet kuluneet, likaiset vain.

Yllättävän suuri ero kyllä tuli pelin ulkonäköön pienen laiton jälkeen. Kentässä olleista paristakymmenestä yleisvalaistuksen lampusta yli puolet oli palanut. Ja kun pleksitkään eivät olleet enää ihan puhtaita, oli pelillä aika pimeä yleisilme. Mutta nyt valoa riittää ja paikat kiiltää. Hieno kone tästä tuli, eikä varmaan ihan pian mitään isompaa vikaa ole odotettavissakaan. CPU kortille heitettiin vielä tuorein L-5 ohjelmaversio, kyllä nyt kelpaa.

28.7.2005:

Slingshottien muovit olivat vähän risat, mutta tilalle löytyikin uusi setti. Jossain vaiheessa täytyy myös veneen muovit vaihtaa, niissä on myös pikku vikaa.Slingshotin muoveja.

8.8.2005:

Taru käväisi tänään kalassa, ja saikin aikamoisen ahvenen vonkaleen!Päivän saalis.

No oikeastaan tämä kalansaalis löytyikin flipperin päältä, josta Taru sen irrotti putsausta varten. Kala ja sen suojana oleva muovikaukalo olivat jo vähän likaiset joten pieni puhdistus oli paikallaan. Samalla sai vaihdettua uusia lamppuja kalaa valaisemaan.Pikku korjailua.

Kala sätkyttelee pyrstöään solenoidin voimalla, ja tämä kala on jo niin paljon sätkytellyt että pyrstö vaati pientä paikkailua. Nyt se taas toivottavasti kestää vähän aikaa.Soppa-ainekset.

Ihme kyllä, monesta Fish Talesista puuttuu tämä sätkivä kala kokonaan. Mihin lie uineet, mutta ostajan kannattaa välttää ko. koneita, koska kaloja tuntuu olevan vaikea jälkikäteen pyydystää.

2.10.2005:

Taru vaihtoi veneen pleksit uusiin, tulipas hienon näköinen! Samalla sitten siirrettiin kone minun luokseni, ja Taru otti Scared Stiffin itselleen. Mukavaa vaihtelua :)

28.10.2005:

Muutama lamppu paloi jatkuvasti tosi kirkkaana. Driverkortin transistori Q91 oli mennyt oikosulkuun. Uusi transistori auttoi mutta pari lamppua ehti jo palaa rikki. No ne piti vaihtaa ja nyt kaikki toimii taas.

30.10.2005:Painavaa rautaa. Olutpullo mittakaavana.

Poistin pelin sisältä sinne jälkikäteen lisätyn 500 VA erotusmuuntajan, joka painaa melkoisesti. Nyt se on vähän kevyempi siirrellä ja eiköhän tuo Williamsin alkuperäinen muuntaja ole ihan riittävän turvallinen. Samalla asensin poistetun virtakytkimen tilalle uuden.

25.11.2005:

Pelin näyttö tuli vaihdettua, jos nyt ei ihan uuteen niin ainakin vähän tuoreempaan. Vanha alkoi jo olla vähän kulunut ja virran kytkemisen jälkeen kesti hetken aikaa ennenkuin kaikki pisteet syttyivät.

6.1.2006:Lamppukortin liittimen piikit ovat melkein irti.

Oikeanpuoleisten targettien valot eivät oikein tahtoneet palaa, ja lamppujen heiluttelukaan ei auttanut asiaa. Tyyppivika lamppukorteilla, liittimen piikkien juotosten murtuminen oli tässäkin ongelmana. Piikkien tinaus korjasi vian ja nyt kaikki lamput palavat.

4.7.2014:

CPU kortilla on joskus ollut hieman paristovuotoa, jota ei oltu ajoissa korjattu ja nyt oli kortilta syöpynyt kytkinmatriisin ohjainpiirien foliot sekä liitin. Kortin voi toki vielä korjata, mutta sitä odotellessa laitoin koemielessä uusiotuotetun WPC CPU:n koneeseen ja vaihdoin uuden liittimen johtonippuun. Hyvin se toimii tälläkin kortilla.


Takaisin