Scared Stiff

22.8.2005:

Scared Stiffin hankinta on ollut mielessä pitkään, varsinkin kun samanaiheinen Elviira on jo kokoelmassa. Mutta sopivanhintaisen hyväkuntoisen koneen löytäminen ei olekaan ollut ihan helppoa. Onneksi Taru sattui taas pitämään silmät auki, ja sopiva kone löytyikin. Peli ostettiin sitten puoliksi Tarun kanssa, ja vaihdellaan sijoituspaikkaa tarvittaessa.

Testipelit myyjän varastossa.

Testipeleissä ei paljastunut mitään kovin pahoja ongelmia, yksi sulake oli palanut ja toinen maila toimi vähän huonosti, samoin taulun pyörivä hämähäkki oli liikkumaton. Mutta eiköhän näiden kanssa pärjäillä. Kenttä oli hyvässä kunnossa vaikkakin normaalin likainen. Kone nostettiin autoon ja tuotiin kotiin.Kabinetti on vailla isompia vikoja.Kenttä on ihan hyvä.Takalasi on OK.Aika puhdas sisältäkin, paitsi muovinen pallotunneli.

23.8.2005:

Tänään onkin sitten vuorossa kentän osien pois purkaminen ja huolellinen puhdistus. Kenttä ei olekaan niin kauhean likainen, mutta kyllä noissa osissa putsattavaa riittää. Yli puolet lampuista on palanut, ja kumit on sekalaisesti mustia ja valkoisia. Tähän peliin kuuluu mustat kumit, ja tosiaan ne kyllä tässä näyttävätkin paremmalta.Kenttä riisuttuna.Aika mustia nuo lamput ovat.

Kiva yllätys löytyi flipperin napeista, jossain vaiheessa niistä on optokortit revitty pois ja korvattu tavallisilla kärjillä. Ei ihme että toiminta oli vähän huonoa, noista isoista kärjistä kun ei opton käyttämä hituvirta oikein tahdo mennä läpi. Pistetään uudet optot tilaukseen, kärkien puhdistus auttaa varmaan vähäksi aikaa kunnes oikeat optot saadaan."Opto"

24.8.2005:

Kenttä on nyt puhdistettu ja vahattu. Samalla kaikki kumit ja kentän yläpuoliset lamput on vaihdettu uusiin. Hyvältä näyttää.

Yläkentällä ollut portti oli varmaan jossain vaiheessa hajonnut, koska kentän puhdistuksen yhteydessä löytyi katkenneita teräslangan pätkiä, no tämmöisethän on helppo väännellä itsekin. Uusi portti syntyi parissa minuutissa.Hajonnut portti.

Kentän tolpat ovat yleensä likaiset ja vanhan vahan tahraamat. Ne on syytä irrottaa ja pestä.Tolpat pesussa.

Kenttä on helppo puhdistaa kun siinä ei ole turhia osia kiinni. Pari käsittelyä Novus kakkosella ja Sonax vaha perään antaa mukavan kiillon. Korvatopseilla hinkataan ne paikat mihin ei putsausrätti ylety. Sitten vain uudet kumit ja lamput paikoilleen, ja kenttä on valmis odottamaan puhdistettuja pleksejä ja ramppeja.Puhdas kenttä.

25.8.2005:

Novus kakkonen on ihan ykkönen pleksienkien putsauksessa, niistä tuli hienot. Luurankorampin kanssa olikin hieman ongelmaa, eihän sitä saanut millään puhtaaksi ellei luurankoa irrota rampin päältä. Mutta eipä se sitten kovin hankalaa ollutkaan, pienen kirurgisen operaation jälkeen oli potilas putsausvalmiina ja saatiinpa luuranko vielä takaisin paikoilleenkin. Kenttä on nyt valmis lukuunottamatta alapuolista tunnelia, nyt voi siirtyä backboxin kimppuun.Luuranko irrotettuna.Ai ai kun on hieno!

CPU kortille oli jo korkea aika vaihtaa uudet patterit, vanhat olikin päivätty parasta ennen 2001, mutta onneksi eivät olleet vielä vuotaneet. Samalla tehtiin uusi ohjelma-ROM, versio 1.5 vanhan 1.2:n tilalle. Pyörivän hämähäkin vika oli likaisessa liittimessä, putsauksen jälkeen testiä sai ajaa vaikka kuinka kauan ja aina se vaan toimii. Hyvä niin.Backboxin sisältöä.

Kolmiulotteinen vaikutelma takalasissa on saatu kolmessa kerroksessa olevilla kuvilla. Uloin kuva on itse lasissa, sitten on pari kohotettua muovia ja alimmaisena taulussa kiinni oleva tarra. Pienen putsauksen jälkeen näidenkin värit kirkastuivat mukavasti. Ja samalla laitoin asialliset kiinnikkeet toiselle muovilevylle, se oli kiinnikkeiden hajottua ruuvattu kiinni varsin jykevällä puuruuvilla. Asentaja-Arska on ollut työssään :)Takalasin alla.

26.8.2005:

Tässä kohtaa täytyy kehua Pinball Heavenia, laitoin eilen iltapäivällä tilaukseen vähän osia, mm. ne puuttuvat flipperin nappien optokortit. Ja tänään iltapäivällä tuli paketti kotiin. Alle vuorokauden toimitusaika on kyllä loistosuoritus.

Joten flipperin napit ovat nyt alkuperäisessä kunnossa. Samassa paketissa tuli suojapeltisarja kentän monttuihin, joiden reunat jo olivatkin vähän kuluneet. Nyt ne voi maalata ja lakata, suojat estävät enemmän kulumisen. Jo aiemmin olin tilannut International Decorator Supplystä liekkivalot taustalevyn pääkallopaneeliin. Sekin firma lähettää tavarat nopeasti ja varmasti.

Toinen maila oli vaihdettu yleisvaraosaan, nyt sain tilalle aidon W-logolla varustetun mailan, eipä niin että se sen kummemmin toimisi mutta on mukavamman näköinen. Oikeastaanhan tähän kuuluisi erikoiset luukuvioiset mailat mutta niiden saatavuus on aika hankalaa. Pidetään silmät auki! Kun vielä pari huonosti toimivaa mikrokytkintä oli vaihdettu uuteen ja loput säädetty, alkaakin peli olla kunnossa. Tietysti se kentän alapuolinen pallotunneli tuli myös putsattua. Ja kabinetin etuosasta lähti murtosuojaraudan kiinnikkeet irti, niiden ruuvien reiät pitää vielä täyttää ja paikkamaalata.Alkuperäinen kallopaneeli.Liekkivalot lisätty.Optokortti on paikallaan.Muutama reikä pitää täyttää.

Ihan kohta pääseekin jo ottamaan testipelit, onhan tässä jo muutama päivä täristykin :) mutta kun vajaakuntoista ei viitsi pelata...

28.8.2005:

Backboxin pyörivä hämähäkki ei vieläkään aina toiminut. Irrotin koko vehkeen, juotin kaikki liittimet uudestaan, putsasin opton ja kiristin hämähäkin kiinnitysruuvin. Nyt se on toiminut ongelmitta, toivotaan että näin myös jatkossa.

Taru tekaisi uuden tarran Elviiran salaperäisen laatikon kanteen, näyttää hyvältä! Ja nyt oli vihdoin testipelien aika, hienosti tuntuu kaikki toimivan ja peli on tosi mukava. Hyvä että tällainenkin tuli hommattua.Vanha ja uusi laatikon kansi.

4.9.2005:

Onpas tähän peliin nyt sattunut huono sarja mikrokytkimiä! Nyt on jo viisi kytkintä pitänyt vaihtaa, kun ne eivät toimi ankarasta säätämisestä huolimatta. Joku jousi sieltä mikron sisältä varmaan kuoleentuu. Kumma juttu kun noissa vanhemmissa peleissä on mikroja mennyt paljon vähemmän, vaikka niillä taatusti on enemmän pelattu.

Muutoin kone on kyllä toiminut hienosti, sitä on nyt viikko pelailtu eikä mitään muita murheita ole ollut :)

2.10.2005:

Mitään murheita ei ole pelin kanssa ollut. Tänään se lähti vaihteeksi Tarulle, ja sieltä tuli tilalle Fish Tales. Vähän vaihtelua :)


Takaisin